FR  |  NL Bezorging 100% GRATIS(1) Bandenspecialist goedkoop online
+3318 362 0317 0,34€ BTW inbegrepen/min.
Gekwalificeerde Klantenservice
N°1 op klanttevredenheid (4) Advies 1001
Nieuwe klant? Mijn rekening  
Al Klant ?
Ik meld me aan
Wachtwoord vergeten ? Ik log in
Nieuwe klant ? Ik maak mijn account aan
Je bent een pro ? Ik maak mijn account aan PRO

Help

Verschillende type banden

Winterband

De band is een high performance band met een zeer goede wegligging die zeer goed werkt op een droge ondergrond. De band kan het hele jaar door gebruikt worden als de weersomstandigheden dit toelaten. Het is dus van allerhoogste belang zomerbanden te hebben in een goede staat. In geval van regen of sneeuw zal de prestatie van de band bijna nihil zijn indien de band te zeer is afgesleten. Belangrijk: een zomerband is enkel efficiënt als de temperatuur van de weg hoger is dan 7°C.

Winterband of sneeuwband

De weg in de winter is altijd minder veilig dan als het warm weer is. Of de weg nu vol sneeuw en ijzel ligt of gewoon nat is, de wegligging op de rijbaan zal slechter zijn dan in de zomer. Dankzij de specifieke vorm van de winterband evacueert deze veel beter het water onder de band. Hij vermindert dus het risico op aquaplaning. De winterband heeft een betere wegligging en een zeer goede motoriek, dankzij de hogere profieldiepte dan een zomerband. Het profiel van een winterband bevat meer groeven dan een zomerband, zodat hij meer houvast heeft op de sneeuw. De winterband is samengesteld uit een mengeling van speciale rubber met silicium die zich aanpast aan koude temperaturen en zorgt voor een kortere remweg.

Band vierseizoenen of "M+S"

Banden " M + S " (mud and snow - modder en sneeuw), ook gekend als vierseizoenenbanden, zorgen in alle weersomstandigheden voor een adequate wegligging. Ze zijn echter niet aangepast aan zeer grote sneeuwval. In streken waar weinig sneeuw valt en er geen extreme wintertemperaturen heersen, kunnen vierseizoenenbanden het hele jaar door dienen.

Band "RunFlat" of"PAX"

Zogenaamde “Run Flat” (leeg rijden) of “PAX” zijn banden die bestaan uit een nieuwe mengeling van rubber, waarbij externe versterking het toelaat in het geval van een lekke band nog 80 km verder te rijden. De last en moeite van een band wisselen terwijl u onderweg bent, wordt dus overbodig. U behoudt bovendien de controle over het voertuig als de band plots zijn druk verliest. Dit nieuwe type band draagt bij tot het vermijden van verkeersongelukken. Er is bovendien meer plaats in de koffer, omdat een reserveband overbodig wordt. Praktisch: “Run Flat” banden kunnen gemonteerd worden op het merendeel van velgen.

Als u onze acties & aanbiedingen wilt ontvangen, Bevestigen
Betaal uw veilige banden Site &
Beveiligde - https Betaling
Banden tegen lage prijzen Laagste-prijsgarantie
op uw banden
Een ruime keuze banden 26000 gegevens
450 montagecentra
Band experts tot uw beschikking Gekwalificeerde Klantenservice

1001banden - Copyright 2005-2012 - Alle rechten voorbehouden 1001banden - - Verklaring CNIL N 1274917 - Algemene verkoopsvoorwaarden - Privacyverklaring
(5) Geldig maar niet gebruikt tarief volgens catalogus fabrikant. Dit is niet het tarief dat op de website gehanteerd wordt.